SHERVIN NAJAFPOUR | AFW20

Shervin Najafpour, İlhamını Türk dünyasının zengin medeniyetinden ve tarihinden aldı. 1991, Norveç doğumlu, aslen Azerbaycan Türküdür ve Oslo, Norveç’te yaşamaktadır. Özel Ticaret Üniversitesi’nden Uluslararası Pazarlama mezunudur. 15 yaşında Norveç’te düzenlenen ve genç yeteneklere şans verilen bir yarışmada, el dikişi ile ilk tasarımına hayat veren Shervin, Norveç’li tasarımcıların dikkatini çekerek moda dünyasına giriş yaptı. Lise yıllarında Amerika’da eğitim aldıktan sonra donanımlı olarak Norveç’e döndü. Ünlü bir tasarımcının Haute Couture koleksiyonunda ikinci tasarımcı olarak çalıştı. Tasarımları ve dikişleri ile dikkatleri üzerine toplayarak Norveçli iki ünlü tasarımcı ile daha çalıştı. Üniversite yıllarına geldiğinde kendi markasını kurmaya karar verdi ve Shervin, 2013 yılında “Büyüsüne kapıldım” dediği İstanbul’da bir lansman düzenleyerek “Dünyanın kalbi İstanbul’dan atıyor” adlı ilk koleksiyonunu uluslararası alanda görücüye sundu. 7 ülkeden farklı basın yayın organları koleksiyona ilgi gösterdi ve manşetlerine taşıdı. 2014 yılında Azerbaycan Bakü’de “Atropatena” koleksiyonunu defile ile tanıttı. AFW 2019’da “I’m a Star” koleksiyonu ile defilesinde verdiği sosyal mesajlarla 192 basın yayın organında yerini aldı. Köklerine olan sevgisini sık sık dile getiren Shervin, moda dışında da kültürel projeler üretiyor. Shervin Najafpour; tasarımlarında çizgisi cesur, zarif ve havalıdır.

 

Antalya Fashion Week 2020’de “Land of our origin” koleksiyonunu sizlerle buluşturacaktır. Bu koleksiyonun ilhamını ünlü araştırmacı Thor Heyderdahl’in Türk dünyasının Norveç’le olan bağını anlatan hikâyesinden ilham almıştır. 2007 yılında UNESCO dünya mirasına giren Gobustan’da bulunan 4.000’den fazla antik petroglifleri yansıtan motifleri göreceksiniz.

Shervin Najafpour was inspired by the rich civilization and history of the Turkic world. She was born in Norway in 1991, is originally from Azerbaijan and lives in Oslo, Norway. She graduated in International Marketing from Private University of Trade. At the age of 15, in a competition organized in Norway where young talents were given a chance, Shervin, who gave life to her first design with hand sewing, attracted the attention of Norwegian designers and entered the fashion world. After studying in the USA during her high school years, she returned to Norway well-equipped. She worked as a second designer for a Haute Couture collection of a famous designer. She worked with two more famous Norwegian designers, attracting attention with her designs and stitching. When she reached her university years, she decided to establish her own brand. In 2013, she organized a launch event in Istanbul, which she said “I was captivated by its magic”, and presented her first collection, “The heart of the world beats from Istanbul” to the world. Media outlets from 7 countries showed interest in the collection and carried it in their headlines. In 2014, she presented her “Atropatena” collection with a fashion show in Baku, Azerbaijan. At AFW 2019, with her “I’m a Star” collection, she took place in 192 media outlets with the social messages she gave in her fashion show. Shervin, who often expresses her love for her heritages, also produces cultural projects outside of fashion. Shervin Najafpour’s designs are bold, elegant and cool.

 

She will present her “Land of our origin” collection at Antalya Fashion Week 2020. This collection was inspired by the famous researcher Thor Heyderdahl’s story about the connection of the Turkic world with Norway. In 2007, you will see patterns reflecting more than 4,000 ancient petroglyphs found in Gobustan, a UNESCO world heritage site.

1991-ci ildə Norveçdə anadan olan Şervin Nəcəfpur (Shervin Najafpour), Güney Azərbaycan Türk əsillidir. İlhamını Türk dünyasının zəngin mədəniyyət və tarixindən alan gənc modelyer Norveçdə Özəl Biznes Universitetindən Beynəlxalq Marketinq Rəhərliği üzrəBakalavr dərəcəsi vardır.

15 yaşındaykən, gənc istedadlar üçün bir müsabiqədə iştrak edən Nəcəfpur, ilk dizaynı əl tikişi ilə hazırlayaraq, Norveçli modelyerlərinin diqqətini cəlb edərək moda dünyasına ilk addımını atdı. ABŞ-da lisey təhsili aldıqdan sonra Norveçə qayıtdı və məşhur dizaynerin Haute Couture kolleksiyasında ikinci dizayner vəzifəsində çalışıb. Dizaynları və dikişləri diqqəti cəlb etməklə Norveçin iki məşhur dizaynerləri ilə daha işlədi. Universitet illərində isə öz markasını yaratmağa qərar aldı.

2013-cü ildə Şervin “gözəlliğinə qapıldığı” İstanbulda , “Dünyanın ürəyi İstanbuldan atır” (The heart of the world beats from Istanbul) adlı ilk kolleksiyasını lansmanla beynəlxalq sahədə görücüyə təqdim etdi. Azərbaycanın tanınmış beynəlxalq Top Modeli Günay Musayevanın poz verdiği kataloq çəkimi 7 ölkədən (televiziya, qəzet, jurnal kimi) müxtəlif media qurğularını toplanmayı başardı, vəkolleksiyası bir çox başlıqlarda yer aldı.

Həmin ildə keçirilən “Norveç Dünya Gözəli” müsabiqəsində Şervin Nəcəfpurun dizaynını verdiyi paltarı geyinən İda Myhrvold üçüncü olub. Onun dizaynlarında Azərbaycan adət-ənənəsi və simvollarından yararlanmağının əsas səbəbi ölkəmizi tanıtdırmaqdır. 2014’de “Addım” Gənclər Təşkilatının təşkilatçılığı ilə Bakının prestijli əyləncə məkanı Pasifico clubda “Atropatena” adlı moda nümayişi baş tuttu. Modelyerin eksklüziv olaraq Bakı sərgisi üçün hazırladığı klassik və milli elementlərlə zəngin 30-a yaxın geyimi nümayiş olmuşdu.