FEVZİCAN CEMAN- afw20

Tasarımcı Fevzican Ceman 1995 yılında Balıkesir Bandırma’da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren modaya olan tutkusunu kariyere dönüştürmek için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Moda Tasarım bölümünü bitirdi. Modayı bir ifade aracı olarak gören genç tasarımcı kimliği ile insan ilişkilerini yüksekte tutabilmek adına yine Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. Lisans hayatı boyunca ulusal ve uluslararası alanlarda iş yapan tasarımcılar ile çalışan Fevzican Ceman, stajını Özlem Süer’de yaptı. Çalıştığı markanın kumaş desen tasarımlarını yaptığı bir koleksiyon Amerikada bir moda haftasında büyük ilgi topladı.

Ardından bir kostüm tasarım yarışmasında üçüncülük ödülünü alan Ceman, iki yıldır  çeşitli moda organizasyonlarında ve moda haftalarında Styling ve Backstage Direktörlüğü yapmaktadır.

ilk koleksiyonu olan Kyzikos Bloody’nin lansmanını doğasından ve ruhundan ilham aldığım dediği Antalya’da yaptı.

2020 İlkbahar/yaz kapsül koleksiyonu 7 parçadan oluşmaktadır. Bu şehrin enerjisi farklı, sanki insanı içine alıyor sanki hala yaşıyor gibi onur kokuyor , içinde biraz da gurur yok değil hani ve ölüm sessizliğinde..  dediği antik kent ‘’ Xanthos ‘’dan esinlendi ve adını verdi. Koleksiyonun parçalarında aşkı, tarihi, savaşları, dokuyu, hissi, gücü ve sonsuzluğu işleyen genç tasarımcı Antalya Fashion Week 2020 3. gün Karma Defile podyumunda..